Tempahan Temujanji Walk-In

Temujanji Walk-In Bagi Urusan Di Kaunter Unit Penilaian dan Peperiksaan. Terdapat 3 urusan temujanji secara walk-in di kaunter Unit Penilaian dan Peperiksaan, pastikan anda memilih temujanji yang betul sebelum membuat tempahan.

 1. Penyerahan Dokumen (BUKAN KONVO)
  • Penyerahan dokumen termasuklah dokumen permohonan bagi kes-kes KEHILANGAN/KEROSAKKAN transkrip, sijil, surat rayuan atau surat-surat permohonan berkaitan. Permohonan yang dilakukan mengambil masa seperti yang telah dimaklumkan di dalam buku panduan.
 2. Pengambilan Transkrip (BUKAN KONVO)
  • Pengambilan transkrip hanya dibenarkan kepada pelajar yang namanya telah disahkan oleh Lembaga Peperiksaan Politeknik Malaysia. Pelajar yang nama belum dilembagakan tidak diberikan transkrip. Sila Rujuk Portal iPUO untuk mendapatkan Provisional Transkrip. PERHATIAN, TEMUJANJI INI TERHAD BAGI PELAJAR YANG TAMAT SESI DISEMBER 2020 DAN MAC 2021.
 3. Pengambilan Sijil Konvokesyen 2020/2021
  • Pengambilan sijil hanya kepada sesi/pelajar yang dijadualkan berkonvokesyen 2020/2021. PERHATIAN! HANYA BAGI GRADUAN YANG TAMAT SESI : DISEMBER 2018, MAC 2019, JUN 2019, SEPT 2019, DISEMBER 2019, MAC 2020, JUN 2020, SEPTEMBER 2020.
  • (KONVO 49)Bagi graduan yang BELUM MENJELASKAN YURAN KONVOKESYEN lagi, boleh rujuk ke Portal Konvokesyen PUO 49 (konvo.mypolytech.com) bagi urusan pembayaran secara atas talian.
  • (KONVO 50)Bagi graduan yang BELUM MENJELASKAN YURAN KONVOKESYEN lagi, boleh rujuk ke Portal Konvokesyen PUO 50 (konvo50.puo.edu.my) bagi urusan pembayaran secara atas talian.

Rujukan tatacara dari Portal Konvokesyen : konvo.mypolytech.com/Maklumat/tatacara

PROSEDUR DAN POLISI URUSAN DIKAUNTER UPEP

 1. Pilih menu temujanji mengikut kreteria yang telah dinyatakan di atas.
 2. Lengkapkan maklumat di dalam temujanji dengan tepat dan betul, terutamanya no kad pengenalan dan no pelajar (no matrik pelajar)
 3. Cetak butiran temujanji, bawa dan serahkan kepada pegawai sewaktu hari temujanji di kaunter.
 4. Bagi graduan berkonvokesyen pada tahun 2020/2021, bayaran yuran konvokesyen/sijil perlu dilakukan melalui portal konvokesyen seperti dinyatakan di atas sebelum berurusan di kaunter Unit Penilaian dan Peperiksaan. Sila cetak bukti pembayaran dan serahkan sewaktu berurusan.
 5. Sila pastikan no telefon anda adalah tepat, anda akan dihubungi sekiranya temujanji tidak dapat dilakukan di atas faktor-faktor pengurusan atau perkara yang menyebabkan operasi kaunter tidak dapat dilaksanakan.
 6. Pastikan anda imbas MYSejahtera dan memakai penutup muka sewaktu berurusan dikaunter.
 7. Hanya 2 orang yang dibenarkan berurusan di kaunter dalam satu-satu masa, sila hadirkan diri pada waktu yang telah ditetapkan.
 8. Urusan gantian dokumen bagi kes-kes kehilangan adalah seperti yang dinyatakan di dalam FAQs,
  • Gantian transkrip memakan masa sekurang-kurangnya 7 hari bekerja.
  • Gantian sijil akademik memakan masa sekurang-kurangnya 3 minggu bekerja.

Book an appointment with Personnel Calendar using SetMore

Loading